Šokolaadi mustrikiled, vol.2

Mustrikilesid saab kasutada ka suhkrumassiga. Harjutada on hea lahtirullitud massil, vilumuse tekkides võid sama korrata otse tordil.

Vaja läheb:

- suhkrumassi
- šokolaadi mustrikile(sid)
- mittenakkuvat rullimisalust
- küpsetuspaberit
- triikrauda

1. Rulli suhkrumass mittenakkuval alusel lahti. Veendu, et mass pole aluse külge kinni jäänud, puista sellele vajadusel veidi tuhksuhkrut.

2. Aseta sama suurusega šokolaadikile suhkrumassi peale nii, et muster jääb allapoole. Kile peale aseta küpsetuspaber. Libista aeglaselt sooja triikrauaga (kõige madalamal kuumusel) üle küpsetuspaberi. Piilu servast, kas muster on ühtlaselt suhkrumassile kantud. Kui ei, triigi veel.

3. Eemalda küpsetuspaber ja seejärel ettevaatlikult kile. Lase suhkrumassil pisut seista, sest koheselt katsudes võib muster laiali minna. Vormi massist soovitud kujuga kaunistused või kata sellega kogu tort.

 

1 kommentaar

  • See triikimine suhkrumassile on küll lahe asi. Üritan varsti järgi proovida. Kas keegi on juba katsetanud?